Kajsas dagbok


23 juni 2005
Idag flyttade jag hemifrån, ska bli kul och spännande att få en egen lägenhet att bestämma över. Fast visst var det lite tråkigt att lämna kattmamma, kattsyskonen samt familjen Lindbom i Hallstahammar så jag kände mig lite ensam under färden till Sala men Stefan som jag bor hos nu är snäll så jag kände mig snabbt trygg efter att jag tagit en upptäcktsfärd i min nya bostad.
Mat och vatten blev snabbt serverat och jag tog för mig rejält på en gång.
Toaletten var jag lite blyg att besöka i början så jag höll mig, men hur länge som helst går ju inte, så till slut var jag tvungen att gå och det var ju inte så farligt som jag trodde, så nu går jag på toan när jag behöver och husse tycker jag är så duktig.24 juni 2005
Saknar min gamla familj en del så jag vill gärna upp i famnen på min nya husse och bli kramad. Tycker om att vara i ansiktet på husse, men han tycks inte vara lika förtjust i det så jag får väll försöka skärpa mig.
Förutom kelande blev det mycket sovande och busande idag.


25 juni 2005
Nu har jag börjat bli van i min nya lägenhet hittar det mesta och vet vart jag ska gömma mig för att husse inte ska se mig. Mitt bästa gömställe är under soffan, finns en fin liten avsats som jag kan klättra upp på så jag blir helt osynlig.
Oj vad skoj jag hade när husse inte hittade mig, efter 10 minuter hoppade jag fram, tyvärr såg då husse mitt gömställe men det var det värt, jag kände mig helnöjd och stolt när jag sprang fram till husse för att bli kramad.26 juni 2005
Katt-fnatt sa husse att jag hade idag. Ähh det var väll inget, jag hade ju bara lite spring i bena och kände mig tvungen att springa och hoppa runt i lägenheten en stund. Men oj vad trött man blev av gymnastiken, somnade och sov hela eftermiddagen. På kvällen vart det bus igen.


27 juni 2005
I dag har jag vart ensam hemma för första gången. Bra nu kan jag passa på att utforska de ställen som husse inte vill att jag ska vara på tänkte jag, men han var ju bara borta en halvtimma så jag hann ju knappt se mig om.
Annars så har det inte blivit så mycket bus idag, har mest slöat.28 juni 2005
Försökte som vanligt att få upp husse kl 06.00 men han gömde sig under täcket, hjälpte inte att jag hoppade på honom. Klockan 10.00 kom han upp äntligen, då vart det bus och lek i flera timmar. Senare på dagen försvann husse ett tag, blev lite ensamt så jag sov bort tiden. När han kom hem hade han en påse med sig, visade sig att den innehöll leksaker till mig. Det mesta var riktigt tråkigt, en gummiboll med piggar, en råtta som pep och en råtta som rörde på sig, fy vad löjligt.
Men som tur var så hade han även köpt ett par små grå råttor liknande som jag fått med från Hallstahammar, de var jätteskoj, jag kastade runt med dem i säkert 1 timma.29 juni 2005
Måste jag sitta i buren nu igen tänkte jag och gnällde.
Efter en halvtimmas bilfärd fick jag komma ut i en främmande lägenhet och det var en stor katt där som började förfölja mig när jag utforskade lägenheten.
När Hälge som katten heter blev för närgången boxade jag till honom, tror jag skrämde honom lite för han fräste till ibland. Men till slut så blev vi vänner och lekte. Jag tyckte om att boxas men Hälge ville mest skutta runt så det blev en del springande och jagande. Till slut så somnade vi båda heltrötta, ja Hälge tror jag mest halvsov, han låg nog och tänkte på mig.
Var en stund ute i gräset, skönt, men jobbigt att vara kopplad, ha sele på sig är ingen höjdare.
Kom hem till Sala sent på kvällen, borta bra men hemma bäst tänkte jag och spann. Somnade nästan direkt, sov rekord länge, gick inte upp förrän på förmiddagen dagen efter.


30 juni 2005
Lekte lite och undersökte husses dataprylar, hittade ett helskönt ställe att ligga på, somnade direkt. Ska nog ligga fler gånger uppe på datorn, det var så varmt och skönt där.


Tillbaka