Ljusterökyckling.

Kråka till middag ?
Både kråka och kaja - och särskilt de unga fåglarna - anses av många som en verklig delikatess.
Pröva t.ex. följande recept på Ljusterökyckling ur JÄGARFRUNS KOKBOK.

Ingredienser:
För ungefär 6 pers.

4 ungfåglar.
2 hg rökta skinksvålar eller rökt fläsk eller bacon.
3 dl grädde.
1msk salt.
1 liten tsk peppar.
Hett vatten till spädning.

Gör så här:
Fåglarna plockas eller skinnas, ansas och sköljes väl. Gnides utan och innan med salt och peppar blandat.
Fläsket får stå och flotta ur sig i en stekgryta, varefter fåglarna brynes i den heta grytan.
Spädes med hett vatten och får stå och puttra på svag eld, tills de är färdiga.
Såsen göres med grädde.
Serveras med svart eller röd vinbärsgelé och mycket grönsallad.


Källa:
Allt om kråkskytte.





Härmkråkan.